Ha végigböngésszük a neten fellelhető csempekínálatot, hamar látjuk, hogy gyakorlatilag már nem nagyon van olyan ötlet, ami ne lenne megvalósítható. A 3D csempék, illetve a csempenyomtatás korában már nem csak mintában, de térben is megvalósíthatjuk ötleteinket, legyen szó egy házi Vasarely múzeumról, vagy fali virágoskertről a kád fölött.

Érdemes azonban végiggondolni, hogy a ma ellenállhatatlannak tűnő, jó eséllyel szín-és formavilágában is feltűnő design 5 év múlva is biztosan fog-e tetszeni (tudjátok, ahogy változik a személyiségünk, úgy az ízlésünk is…), illetve biztosan szeretnénk-e extra energiát áldozni ezeknek a különleges burkolatoknak az ápolására? Ha igen a válasz, akkor tényleg csak a képzeletünk és a pénztárcánk szabhat határt otthonunk csempézésének!

A kiegészítő között is nagy a választék, így a befogadóképességünket kitöltő csempemintázat mellé biztosan találunk olyan csaptelepeket, fogantyúkat, kádat, mosdót, egyéb bútort, ami anyagában és formavilágában is tökéletes kiegészítője lesz a burkolati elemeknek. A zuhanyfalak között is olyan nagy a választék, hogy kis-és nagy terekhez is választhatunk a különféle stílusokból és anyagokból.

Ha a hagyományostól eltérő csempét választunk, esetleg egy komplett házi wellness kialakítása mellett döntünk, plusz élményt nyerhetünk a jól kiválasztott fényforrásokkal, megfelelő elhelyezés mellett, amiket akár többféle módban is használhatunk, mert más megvilágítás praktikus a reggeli készülődéshez, és más egy lazító fürdőzéshez egy hosszú nap után a kádban elnyúlva. Hallottatok már a fúgavilágításról, ahol a falak gyakorlatilag maguktól világítanak? Az icipici fényforrások a csempék metszéspontjaiba kerülnek, a kábelek pedig a fuga mögött rejtőznek, így teljesen eltűnnek a látómezőből, mert a lámpa a felülettel marad egy síkban.

Bármilyen megoldást is választunk, gondoljuk át, mennyi időre tervezünk az adott designnal, és alaposan mérlegeljünk a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.