2019 a színes fugák éve a burkolási trendet illetően. Akár a meglévő, szolidabb csempénket szeretnénk feldobni, akár újat teszünk le, mindenképp jó megoldás lehet a fantáziadús, esztétikus színes fuga, akár extrém kombinációban is. Egyaránt alkalmazhatóak vizes helyiségekben, kül-és beltéren, teraszon és balkonon, csak arra figyeljünk, hogy a szín kiválasztása mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül a felhasználás helyét, az igénybevétel mértékét sem.

Ha valami igazán különlegeset szeretnénk kipróbálni, használhatunk színes fugát is a fehér csempéhez. Arra azonban ügyeljünk, hogy a fuga színe legyen megegyező valamelyik, a helyiségben uralkodó színnel, például a fal színével.

Fekete csempénél a hatás hasonlóan működik, azaz a fehér fuga inkább kontrasztot teremt, míg fekete fugával nagy összefüggő felületnek látszik majd a fal. A különbség annyi, hogy a fekete csempe már önmagában elég drámai, ezt a hatást pedig nem világosabb fugával enyhíthetjük, hanem úgy, ha inkább szén szürke, matt csempét és hozzá hasonló árnyalatú fugát választunk.